Urządzenia i Akcesoria
Sernik baskijski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
900 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
250 - 320 g cukru
-
6 jajek rozm. L
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
60 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
423 mg
Białko
9 g
Kalorie
2276 kJ /
544 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Sernik baklava
7 godz.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Tiramisu truskawkowe
3 godz. 35 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min